tijdschrift kiind vies editie natuurlijk ouderschap attachment parenting alfie kohn

Tijdschrift Kiind met 10% korting: het mooiste tijdschrift over natuurlijk ouderschap

En tijdschrift Kiind is niet alleen super mooi, maar ook verdiepend, wetenschappelijk onderbouwd, verbindend, inspirerend en een ultieme must have voor alle ouders! Benieuwd? Bekijk waarom ik er gek op ben en krijg een 10% kortingscode.

Art direction om van te kwijlen

Wauw, dacht ik de eerste keer dat ik een Kiind magazine beetpakte. Wauw!! Het tijdschrift Kiind is namelijk van stevig papier gemaakt en ligt daarom heerlijk in de hand. En het is ook heerlijk om naar te kijken, want alle foto’s en grafische beelden worden in volwaardige Kiind stijl gemaakt zodat het geen opvulling maar aanvulling is. Voor deze blog heb ik trouwens foto’s vanuit het tijdschrift gemaakt, waarmee ik de foto’s helaas tekort doe..

Waar ik eerst nog heel naïef dacht dat ze steeds de perfecte stock foto’s wisten te vinden, weet ik nu dat er ontzettend veel aandacht wordt besteed aan de fotografie en vormgeving die natuurlijk ouderschap ademen. Alles wordt gemaakt door gepassioneerde vrouwen en dat werd in 2020 beloond met een nominatie voor een Mercur award voor Art Direction van het jaar. Hier lees je het juryrapport:

mercur nominatie art direction jaar 2019 kiind tijdschrift flow

Wetenschappelijk onderzoek als basis van tijdschrift Kiind

Alle Kiind artikelen worden wetenschappelijk onderbouwd. Oké, behalve de pizza-bak-recepten of zoogcompressen-DIY’s natuurlijk, want dat zou misschien wat vreemd zijn. Maar alle artikelen waarin stelling wordt genomen of informatie wordt gedeeld, worden wetenschappelijk onderbouwd. Super fijn want natuurlijke ouderschap wordt vaak als alternatief bestempeld.

Alternatief: anders dan de massa; afwijkend van het gebruikelijke

Natuurlijk ouderschap is in deze zin ook alternatief.. Maar als je kijkt naar al het wetenschappelijke onderzoek over attachment parenting zou je natuurlijk ouderschap juist tot de norm willen maken. Kinderen leren dan vaak makkelijker, groeien kritisch en zelfstandig op en ook ouders leren zichzelf beter kennen. Dit is overigens geen aanval naar alle ouders die niets met natuurlijk ouderschap hebben, maar enkel een aanmoediging om vaker naar binnen te kijken. Om je intuïtie te volgen en (ouderwetse) adviezen eerst in de koelkast te zetten om er pas iets uit te halen wanneer jij daar behoefte aan hebt. Ik zie natuurlijk ouderschap namelijk als continu de verbinding met jezelf en je kind opzoeken en deze op een vrijblijvende manier versterken.

Taboes & binnenkijkers: het mag en kan anders in tijdschrift Kiind

tijdschrift kiind natuurlijk ouderschap andere ouders binnenkijken magazine

Kiind nodigt uit tot echt converseren en van elkaar leren. Na ieder nummer observeer ik de wereld een beetje anders en voel ik me zelf minder ‘anders’. Taboes blijken geen taboes en vieze dingen blijken niet per se vies te zijn. Ook kun je in de rubriek ‘binnenkijkers‘ even bij een ander gezin binnen gluren en kijken hoe zij dingen aanpakken. Pas wel op, want het zou zomaar kunnen dat je geïnspireerd raakt! Dankzij Kiind leer je verder te kijken dan de tips en werkwijzen van verloskundigenpraktijken, consultatiebureaus en jouw directe netwerk. Je krijgt ontzettend waardevolle inzichten en opties aangereikt waarvan je achteraf dacht “Waarom krijg je dit als zwangere of ouder niet standaard te horen!?”. En dit is ook voor ouders die zichzelf niet herkennen in natuurlijk ouderschap heel waardevol!

Natuurlijke ouderschap in knutsels en recepten

tijdschrift kiind natuurlijk ouderschap andere ouders binnenkijken magazine natuurlijke kuntsels knutselactitiveiten knutselen zaaipapier

Ik kan hier ontzettend veel over kletsen, maar dit moet je eigenlijk zelf ervaren door tijdschrift Kiind er bij te pakken. Je krijgt spontaan zin om je huis overhoop te gooien, knutselsplullen bij elkaar te zoeken of om pizza’s te bakken. Vanuit huis heb ik een breed scala aan creatieve bezigheden en maaltijden meegekregen, maar toch weet Kiind me steeds te verrassen! Wat dacht je van zelf zaaipapier maken?

Body positivity

Brechje van Warmcuppatea

In Kiind zie je werkelijk alle soorten, maten en vormen lichamen de revue passeren en dat voelt als een warm bad. Fotograaf Brechje Hoornstra van @warmcuppatea legt kraamvrouwen realistisch en liefdevol vast om zo het moederlijf te vieren. Dat is als zwangere of nieuwbakken moeder fijn om te zien! Maar ook ouders van wat oudere kinderen zie je terug zonder censuur of idealiseren. Mag dit alsjeblieft ook de norm worden in tijdschriftenland?

Advertenties waar je blij van wordt

Tijdschrift Kiind verwerkt advertenties in het tijdschrift waar je blij van wordt. Zoals ‘duurzame favorieren’ met handgemaakte Scandinavische mobielen, verrassend houten speelgoed en mooie (kinder)boeken. Maar ook duurzame kleding van Jetpaq, of veilige wasmiddelen vind je terug.

Waarom iedereen tijdschrift Kiind zou moeten lezen

Ik zou werkelijk alle (toekomstige) ouders adviseren om Kiind te lezen. Ook als je niets van alternatief gedoe of natuurlijk ouderschap willen weten. Kiind bereid je namelijk perfect voor op het ouderschap omdat je opeens veel meer benaderingen en mogelijkheden krijgt aangereikt. En dat is ontzettend fijn, want dan kun je (vooraf) met je partner bespreken hoe zij daar over denken, hoe ze op bepaalde dingen willen reageren en welke keuzes jullie willen maken. Dit kan een hoop discussies of verwarde blikken schelen als je in een nieuwe situatie terecht komt waarvan je niet weet wat je ermee aan moet.

Misschien heb je afgesproken om een half jaar samen te slapen met je kindje en hem daarna op zijn of haar eigen kamertje te leggen maar bedenk je je dan dat je eigenlijk veel langer samen wilt slapen. In zo’n geval kun je terugvallen op de ervaringen en wetenschappelijke informatie die Kiind met je deelt zodat jullie een weloverwogen besluit kunnen nemen over het vervolg. Of misschien kom je er na maanden opeens achter dat er zoiets als elimination communication bestaat waardoor je voor het mooie te laat begint met zindelijkheidstraining. Als ik alle Kiind edities vooraf had gelezen, was ik al in de kraamweek begonnen met eliminatie communicatie! Ik ben er heilig van overtuigd dat dit mijn dochter veel gelukkiger had gemaakt en dus een heleboel frustratie, tranen en viezigheid had bespaard.. If only I’d read tijdschrift Kiind 😉

Kiind speeltuin: verbinding

Kiind presenteert de Kiindspeeltuin! Een platform waarop geïnteresseerden in natuurlijk ouderschap elkaar online kunnen ontmoeten. Met die gelijkgestemden kun je dan in alle rust onderwerpen bespreken, elkaar inspireren en adviseren. En dat is heel erg fijn, want je kunt je zeker in het begin ontzettend alleen voelen. Dankzij de speeltuin kun je gemakkelijker mensen met gelijke interesses in jouw buurt vinden.

De Kiindspeeltuin volgens Kiind: een plek, een community, een stam waar jij je fijn, begrepen en veilig voelt: de Kiindspeeltuin!

Te gekke evenementen voor gelijkgestemden

Afbeelding van de Kiind website

Kiind organiseert door het jaar heen retraites, festivals, cursussen en andere evenementen waarop je gelijkgestemden kunt ontmoeten. En niet in een saaie schoolkring-setting maar op toffe locaties, met lekker eten, lezingen, muziek, beweging en spelletjes. Als je lid bent van Kiind krijg je ook nog eens 10% korting op al deze evenementen of de producten uit de webshop!

Geef tijdschrift Kiind met 10% cadeau (code BVL45682)

Aan jezelf of aan een andere (toekomstige) mama of papa. Ik kan je 10% korting aanbieden met de code BVL45682. Er zijn drie abonnement opties waaruit je kunt kiezen:

1. standaard jaarabonnement van €49 voor €44,10:

Ik begon met het standaard jaarabonnement waarbij je de volgende dingen krijgt:

 • ieder seizoen een vers gemaakt blad op je mat
 • ieder seizoen ook de digitale versie
 • twee keer per jaar een lekker dik ebook
 • tijdelijk gratis de cursus Huttenbouwend opvoeden (t.w.v. 129 euro)
 • BONUS: korting op onze cursussen en evenementen

2. digitaal jaarabonnement van €44 voor €39,60

Bij het digitale jaarabonnement krijg je:

 • ieder seizoen een vers gemaakt digitaal blad
 • twee keer per jaar een superzinnig en lekker dik ebook
 • tijdelijk gratis de cursus Huttenbouwend opvoeden (t.w.v. 129 euro)
 • BONUS: Je krijgt als digi-abonnee ook korting op onze cursussen en evenementen

3. jaar Kiindspeeltuin lidmaadschap: van €154 voor €138,60

Als je lid wordt van de Kiindspeeltuin krijg je alles uit een standaard jaarabonnement (papieren & digitale tijdschrift, twee ebooks, de cursus Huttenbouwend opvoeden en korting). Maar je krijgt als ultieme verdieping op het tijdschrift ook:

 • 4 x per jaar een cursus van minimaal € 97 (a € 388 per jaar)
 • 6 x per jaar een uitgave van Kiind: 4 tijdschriften op je mat en 2 ebooks met een waarde van € 49 per jaar
 • online groepscoaching à € 45 per maand (a €540 per jaar)
 • videolessen ter waarde van minimaal € 520 per jaar.
 • supergeheime bonussen van minimaal € 100 per jaar

Ik vind de Kiindspeeltuin heerlijk want het is een soort Kiind weekend maar dan online. In de Kiindspeeltuin kun je als ouders samen groeien, verbinden en spelen. Kijk voor meer informatie op de site van Kiind en krijg 10% korting met de code BVL45682.

Je vindt tijdschrift Kiind ook in mijn andere artikelen:

Of lees meer geroemde boeken over natuurlijk en liefdevol ouderschap:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email