Tijdschrift Kiind met 10% korting: het mooiste tijdschrift over natuurlijk ouderschap

En tijdschrift Kiind is niet alleen super mooi, maar ook verdiepend, wetenschappelijk onderbouwd, verbindend, inspirerend en een ultieme must have voor alle ouders! Benieuwd? Bekijk waarom ik er gek op ben en krijg een 10% kortingscode.

Art direction om van te kwijlen

Wauw, dacht ik de eerste keer dat ik een Kiind tijdschrift beetpakte. Wauw!! Het tijdschrift is namelijk van stevig papier gemaakt en ligt daarom heerlijk in de hand. En het is ook heerlijk om naar te kijken, want alle foto’s en grafische beelden worden in volwaardige Kiind stijl gemaakt zodat het geen opvulling maar aanvulling is. Voor deze blog heb ik trouwens foto’s vanuit het tijdschrift gemaakt, waarmee ik de foto’s helaas tekort doe..

(…) geen opvulling maar aanvulling

Waar ik eerst nog heel naïef dacht dat ze steeds de perfecte stock foto’s wisten te vinden, weet ik nu dat er ontzettend veel aandacht wordt besteed aan de fotografie en vormgeving. Alles wordt gemaakt door gepassioneerde vrouwen en dat werd afgelopen jaar beloond met een nominatie voor een Mercur award voor Art Direction van het jaar. Hier lees je het juryrapport:

mercur nominatie art direction jaar 2019 kiind tijdschrift flow

Wetenschappelijk onderzoek als basis van tijdschrift Kiind

Alle Kiind artikelen worden wetenschappelijk onderbouwd. Oké, behalve de pizza-bak-recepten of zoogcompressen-DIY’s natuurlijk, want dat zou misschien wat vreemd zijn. Maar alle artikelen waarin stelling wordt genomen of informatie wordt gedeeld, worden wetenschappelijk onderbouwd. Super fijn, want natuurlijke ouderschap wordt vaak als alternatief bestempeld.

Alternatief: anders dan de massa; afwijkend van het gebruikelijke

Natuurlijk ouderschap is in deze zin ook alternatief.. Maar als je kijkt naar al het wetenschappelijke onderzoek over attachment parenting zou je natuurlijk ouderschap juist tot de norm willen maken. Kinderen leren dan vaak makkelijker, groeien kritisch en zelfstandig op en ook ouders leren zichzelf beter kennen. Dit is overigens geen aanval naar alle ouders die niets met natuurlijk ouderschap hebben, maar enkel een aanmoediging om vaker naar binnen te kijken. Om je intuïtie te volgen en (ouderwetse) adviezen eerst in de koelkast te zetten om er pas iets uit te halen wanneer jij daar behoefte aan hebt. Ik zie continu de verbinding met jezelf en je kind opzoeken en deze op een vrijblijvende manier versterken, namelijk als natuurlijk ouderschap.

Taboes & binnenkijkers: het mag en kan anders

tijdschrift kiind natuurlijk ouderschap andere ouders binnenkijken magazine

Kiind nodigt uit tot echt converseren en van elkaar leren. Na ieder nummer observeer ik de wereld een beetje anders en voel ik me mínder ‘anders’. Taboes zijn eigenlijk helemaal geen taboes en vieze dingen blijken niet per se vies te zijn. Ook kun je bij de ‘binnenkijkers‘ even bij een ander gezin binnen gluren en kijken hoe zij dingen aanpakken. Pas wel op, want het zou zomaar kunnen dat je geïnspireerd raakt! Net als door de voorwoordjes van Sandii Zachte waar ze schaamteloos over seks praat, de kwetsbare columns, of de praktijkervaringen van doorgewinterde doula’s. Dankzij Kiind leer je verder te kijken dan de tips en werkwijzen van verloskundigenpraktijken, consultatiebureaus en jouw directe netwerk. Je krijgt ontzettend waardevolle inzichten en opties aangereikt waarvan je achteraf dacht “Waarom krijg je dit als zwangere of ouder niet standaard te horen!?”. En dit is ook voor ouders die zichzelf niet herkennen in natuurlijk ouderschap heel waardevol!

Natuurlijke knutsels en recepten

tijdschrift kiind natuurlijk ouderschap andere ouders binnenkijken magazine natuurlijke kuntsels knutselactitiveiten knutselen zaaipapier

Ik kan hier ontzettend veel over kletsen, maar dit moet je eigenlijk zelf ervaren door tijdschrift Kiind er bij te pakken. Je krijgt spontaan zin om je huis overhoop te gooien om de knutselbenodigdheden bij elkaar te zoeken of om pizza’s te bakken. Vanuit huis heb ik een breed scala aan creatieve bezigheden en maaltijden meegekregen, maar toch weet Kiind me steeds te verrassen! Wat dacht je van zelf zaaipapier maken?

Body positivity

Brechje van Warmcuppatea

In Kiind zie je werkelijk alle soorten, maten en vormen lichamen de revue passeren en dat voelt als een warm bad. Fotograaf Brechje Hoornstra van @warmcuppatea legt kraamvrouwen realistisch en liefdevol vast om zo het moederlijf te vieren. Dat is als zwangere of nieuwbakken moeder fijn om te zien! Maar ook ouders van wat oudere kinderen zie je terug zonder censuur of idealiseren. Mag dit alsjeblieft ook de norm worden in tijdschriftenland?

Advertenties waar je blij van wordt

Tijdschrift Kiind verwerkt advertenties in het tijdschrift waar je blij van wordt. Zoals ‘duurzame favorieren’ met handgemaakte Scandinavische mobielen, verrassend houten speelgoed en mooie (kinder)boeken. Maar ook duurzame kleding van Jetpaq, of veilige wasmiddelen vind je terug.

Waarom iedereen Kiind zou moeten lezen

Ik zou werkelijk alle (toekomstige) ouders adviseren om Kiind te lezen. Ook als je niets van alternatief gedoe of natuurlijk ouderschap willen weten. Kiind bereid je namelijk perfect voor op het ouderschap omdat je opeens veel meer benaderingen en mogelijkheden krijgt aangereikt. En dat is ontzettend fijn, want dan kun je (vooraf) met je partner bespreken hoe zij daar over denken, hoe ze op bepaalde dingen willen reageren en welke keuzes jullie willen maken. Dit kan een hoop discussies of verwarde blikken schelen als je in een nieuwe situatie terecht komt waarvan je niet weet wat je ermee aan moet. Misschien heb je afgesproken om een half jaar samen te slapen met je kindje en hem daarna op zijn of haar eigen kamertje te leggen maar bedenk je je dan dat je eigenlijk veel langer samen wilt slapen. In zo’n geval kun je terugvallen op de ervaringen en wetenschappelijke informatie die Kiind met je deelt zodat jullie een weloverwogen besluit kunnen nemen over het vervolg. Of misschien kom je er na maanden opeens achter dat er zoiets als elimination communication bestaat waardoor je voor het mooie te laat begint met zindelijkheidstraining. Als ik alle Kiind edities vooraf had gelezen, was ik al in de kraamweek begonnen met eliminatie communicatie! Ik ben er heilig van overtuigd dat dit mijn dochter veel gelukkiger had gemaakt en dus een heleboel frustratie, tranen en viezigheid had bespaard.. If only I’d read tijdschrift Kiind 😉

Kiind speeltuin: verbinding

Kiind presenteert binnenkort de Kiindspeeltuin! Een platform waarop geïnteresseerden in natuurlijk ouderschap elkaar online kunnen ontmoeten. Met die gelijkgestemden kun je dan in alle rust onderwerpen bespreken, elkaar inspireren en adviseren. En dat is heel erg fijn, want je kunt je zeker in het begin ontzettend alleen voelen. Dankzij de speeltuin kun je gemakkelijker mensen met gelijke interesses in jouw buurt vinden.

We creëren daarom met liefde een plek, een community, een stam waar jij je fijn, begrepen en veilig voelt: de Kiindspeeltuin! (Aldus Kiind)

Je kunt al voor €10 per maand lid worden en hier de actuele status van de Kiindspeeltuin bekijken.

Te gekke evenementen voor gelijkgestemden

Afbeelding van de Kiind website

Kiind organiseert door het jaar heen retraites, festivals en andere evenementen waarop je gelijkgestemden kunt ontmoeten. En niet in een saaie schoolkring-setting maar op toffe locaties, met lekker eten, lezingen, muziek, beweging en spelletjes. Als je lid bent van Kiind krijg je ook nog eens 10% korting op al deze evenementen of de producten uit de webshop!

Geef tijdschrift Kiind met 10% cadeau

Aan jezelf of aan een andere (toekomstige) mama of papa. Je bestelt een jaarabonnement van €39,00 nu voor €35,10 met de code BVL45682.

Je vindt tijdschrift Kiind ook in mijn andere artikelen:

Volg je mijn ouderschapsavonturen al op Instagram?

Previous Post
12x duurzame jurken onder €100 voor de lente en zomer
Next Post
Bambo Nature review: huid- en milieuvriendelijke luiers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu