Duurzame vrouw presenteert:

Femke Catharina Wilhelmina Cornelia Meijer (’92). Klinkt wel deftig, maar eigenlijk ben ik gewoon een eigenwijs en creatief boerinnetje dat duurzamer probeert te leven. Daarom deel ik met jullie: groene verzorging, gezondere & duurzamere producten en bewust ouderschap. Want ik ben ook nog trotse mama van Charlie (’18) en Lynn (’21).

Ik ben het zwarte schaap uit een kleurrijk en creatief gezin met vier kinderen: als enige hetero heb ik volop mogen meegenieten van liefde in alle vormen en kleuren. Een enorme aanwinst voor mij en mijn dochters. Nog een aanwinst was trouwens mijn Bachelor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Waar ik nooit meer iets mee heb gedaan, aangezien mijn broer Nanne Meijer me direct daarna het zwarte gat van social media introk. Hij leerde me de mogelijkheden van foto, video en online verbinden en samen bouwden we zijn YouTube kanaal uit tot zo’n 160K abonnees. Een mooie mijlpaal en een moment om meer achter de schermen te gaan werken. Maar ik zag in mijn werk een uitvergroting van onze consumptiemaatschappij en besefte me dat we zelf zo snel mogelijk consumeerden om hip, hot en leading te blijven. Daarna begon ik ook ingredientenlijsten van (verzorgings)producten te lezen, keek ik documentaires zoals The True Cost en vroeg ik me steeds vaker af waar en onder welke omstandigheden producten werden gemaakt. Ik voelde me vies en verdrietig; dit moest anders.

Sindsdien probeer ik steeds duurzamer te leven door bewuster te consumeren. Ik kies -waar mogelijk- producten die van dichtbij komen en lief zijn voor mens, dier en aarde. Minder producten en meer voldoening. Deze zoektocht naar duurzaamheid en groen leven deel ik op mijn blog en Instagram. Het liefst met een knipoog, want duurzaam leven kan super leuk zijn! 

Samenwerken?

Verbindend fotograferen en video maken is mijn liefde. Dit doe ik met veel plezier voor mezelf en freelance voor kleine en (heule) grote bedrijven.  Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Of in ieder geval exposure! Stuur voor meer informatie of mijn mediakit even een mailtje en wellicht kunnen we samen voor vuurwerk zorgen. 

Wil je me inhuren als freelance content creator, een gastblog van mij plaatsen of zelf een gastblog op duurzamevrouw.nl posten? Ook dan zie ik je mail graag tegemoet op hallo@duurzamevrouw.nl