femke meijer zwanger tel aviv echo zwangerschap zwangerschapstest

ZWANGER IN TEL AVIV: MIJN 1E TRIMESTER | VIDEO

Ben je nieuwsgierig naar mijn eerste trimester van mijn zwangerschap en dol op teveel informatie? Ik vertel je in deze blog en mijn video uitgebreid hoe ik zwanger werd, of ik er blij mee was, hoe ik het mijn vriend en familie vertelde en van welke kwalen ik last had. Pak de popcorn er maar bij 😉

Onze kinderwens & stoppen met de pil

1. Kinderwens voor 2018

In september 2017 was ik met mijn vriend op vakantie naar Maleisië en verbleven we de laatste paar dagen in een veel te luxe resort: Pankor Laut. Toen we samen in het water lagen te dobberen begon mijn vriend opeens over een gezin: iets dat je tegen mij maar één keer hoeft te zeggen 😛 Ik heb al sinds mijn 12e rammelende eierstokken, waarvan ik de HEMA-kinderafdeling de schuld geef. Conclusie van onze diepgaande dobber-sessie was in ieder geval: laten we ergens in 2018 voor een gezinnetje gaan! Als het aan mijn vriend lag

Tip: wil jij graag een gezinnetje en moet je dit onderwerp nog aansnijden? Het helpt om dit op een ontspannen en leuk moment te doen. Bespreek open jouw wensen (wanneer, hoeveel) en vraag hoe jouw partner dit voor zich ziet! Je wilt over dit onderwerp geen onduidelijkheid hebben.

2. Stoppen met de pil: hormonen weer in balans

In oktober 2017 stopte ik met de pil! Ik was al een hele lange tijd bezig met het reguleren van mijn hormoonhuishouding door te kijken welke schoonheidsproducten, etenswaren en verpakkingsmiddelen je hormoonhuishouding uit balans brengen. Stoppen met de pil stond dus ook al heel lang op mijn wish-list. Maar omdat de pil een hele makkelijke en veilige manier was om zwangerschappen uit te stellen, was ik hier toch nog mee bezig. Ondertussen was ik druk op zoek naar alternatieven voor de anti-conceptiepil en vond ik de “temperatuur methode”. Ik besloot Natural Cycles uit te proberen met hun app en themometer en was blij verrast:

 • je krijgt ontzettend snel inzicht in je cyclus en ander typische vrouwen dingen zoals de mensturatie blues
 • je hoeft de thermometer alleen in je mond te stopen (ik was bang dat je dit anaal moest doen!)
 • je krijgt een seintje als je extra voorbehoedsmiddelen moet gebruiken om zwangerschappen te voorkomen
 • je kunt de app ook zo in stellen dat het juist helpt bij het plannen van een zwangerschap: win-win!

Natuurlijk beschermt dit je niet tegen soa’s, maar dat was in mijn geval ook niet nodig omdat ik al een langdurige relatie heb met mijn vriend. Dankzij Natural Cycles wist ik het precies wanneer ik in mijn vruchtbare periode was.

Zwanger in Tel Aviv & het vervolg

3. Februari 2018: Tel Aviv

In januari 2018 kreeg ik opeens een fulltime kantoorbaan als Content Marketeer bij een hypotheekbedrijf. Deze omschakeling van een zzp-bestaan naar een kantoorleven, viel mij erg zwaar en kostte me behoorlijk veel energie. Maar toen kwam in februari een heel welkom weekendje weg naar Tel Aviv met mijn vriend. We hadden het perfecte recept voor een vruchtbare dag:

  • Zon
  • Strand
  • Hummus
 • Oprechte liefde

Dit was dus dé magische dag 😉

4. The day after: bloedverlies tijdens het eerste trimester

Direct de dag na alle magie begon ik licht bloed te verliezen en dat een paar dagen lang. Iets dat helemaal niet klopte met de verwachtingen in mijn hoofd, want je krijgt innestelingsbloedingen gemiddeld 9 dagen na je ovulatie. Dit leek dus veel te snel, maar ik voelde me al wel overtuigd zwanger. Dit besef is heel bijzonder om te delen met je partner en zet je direct aan het denken: wat als?

5. Stoppen met koffie & pijnstillers

In de aanloop naar onze gezinsuitbreiding had ik mijn koffie-inname al beperkt tot één kop koffie per week. Minder caffeïne zou je namelijk vruchtbaarder maken en de energieschommelingen die ik kreeg na koffie vond ik erg vervelend. Toen ik zwanger dacht te zijn, heb ik nog één kop koffie en pijnstiller genomen en ben ik daarna direct gestopt. Als het caffeïne wordt afgeraden tijdens een zwangerschap, dan ook maar helemaal niets. Ik wilde alles doen om het mijn kindje zo makkelijk mogelijk te maken en lekker te groeien.

6. Een ongemakkelijk telefoongesprek

Eenmaal thuis besloot ik de huisarts te bellen omdat ik de bloedingen nog steeds niet kon plaatsen in mijn hoofd. En mijn god, wat voelde ik me een MTV teen mom.

Of ik toch even een zwangerschapstest wilde doen

Maar dit kon pas een aantal dagen later omdat ik nog ver voor mijn uitgebleven menstruatie zat. Het zou dus nog wel even spannend blijven.

7. Een alcoholrijk familieweekend

Op dinsdag kwamen we terug uit Tel Aviv en het weekend daarna zou ik een familieweekend hebben in Valkenburg voor de verjaardag van mijn broer Nanne. En echt IEDEREEN zat dat weekend alcohol te drinken.. Dat is best een lastige situatie als je ervan overtuigd bent dat je zwanger bent of wanneer je daar überhaupt over twijfelt. Gelukkig beschouwt iedereen mij als dé gezondheidsfreak, dus ik ben het weekend redelijk onverdacht doorgekomen. Maar de twijfels bleven.

8. Mijn eerste zwangerschapstest

Die maandagochtend deed ik in het bijzijn van mijn vriend de eerste zwangerschapstest: negatief. WAT? Het was vijf dagen voor mijn uitgebleven menstruatie, dus de test zou het goed moeten kunnen meten. En de uitslag klopte zo niet met mijn gevoel dat ik dit echt even moest verwerken. Want mijn lichaam had me voor de gek gehouden? Maar de ongesteldheid bleef uit. Mijn vriend moest toen weer naar het buitenland voor zijn werk als piloot (ik weet het, dat is de meest niet-duurzame baan ooit). Ik wist dat ik normaal gesproken die zaterdag ongesteld zou worden, dus het was een spannende week. En ook voor mijn vriend, want die bleef de hele week via FaceTime vragen of ik al ongesteld was geworden. Het antwoord was steeds nee.

9. Mijn tweede zwangerschapstest

Die zaterdag zou ik in Haarlem slapen met mijn vriend die daar een nacht voor zijn werk zou blijven. En omdat mijn vriend nog steeds vroeg of ik al ongesteld was, wilde ik een tweede test doen om het zeker te weten voor ik hem zou zien. Via de telefoon heb ik er omheen gekletst en gezegd dat ik het voelde komen, maar dat was absoluut niet het geval. Tijd voor een tweede test. Ik was alleen thuis en lichtelijk zenuwachtig.
De uitslag? Positief. Ik heb wel 10x de bijsluiter gelezen en uiteindelijk maar een foto gemaakt van de test en de bijsluiter. Zodat ik later kon checken of het inderdaad klopte. En elke keer klopte het weer: positief. Dus ging ik met een baby gerelateerd cadeautje naar mijn vriend en hij kon alleen maar uitbrengen

o, geinig!

10. Verder vertellen tijdens eerste trimester

Kort daarna vertelde ik het mijn zusje Sterre. Zij wist als enige dat ik in 2018 wel een kindje zou willen en hielp me met een complot voor mijn moeder! We zouden zogenaamd een What’s in the box video filmen voor mijn nieuwe kanaal en uiteindelijk mijn zwangerschapstest in de doos stoppen. Little did my momma know! Check onderaan deze blog de video om te zien hoe ze reageerde.

11. Emotionele achtbaan

Ik vroeg me alleen maar af wat er allemaal met mijn lichaam gebeurde en waarom! Je kan je echt heel ongemakkelijk gaan voelen in je eigen lijf.. Ik heb me dan ook heel ongelukkig gevoeld en staan huilen onder de douche:

  1. werken en zwanger zijn = de hel. Zie ik werken na de bevalling wel zitten? Ik moet wel op een manier wat geld verdienen..
 1. En ik ben vaker alleen thuis dan samen met mijn vriend waardoor ik veel alleen moet doen. Stel je voor dat ik alleen ben tijdens de bevalling! 

Zwangerschapskwalen en symptomen eerste trimester

12. pijnlijke borsten

13. opvliegers met pijn in rug en buik

14. misselijk door geuren en eten

15. elke keer wc papier checken: geen bloed?

16. bijna flauw gevallen

17. wattenhoofd

18. super vet haar

19. droge ogen

20. bloedneuzen

21. extreem moe

22. geen spierkracht (terwijl eerst fitness)

23. cravings: in 1x van heel gezond naar slecht eten:

 • Moorkoppen
 • Uitgeholde loempia’s
 • Kroepoek met satesaus
 • Slagroom
 • Alles met koolhydraten en vet

24. echo eerste trimester & NIPT 

Ik kreeg volgens mij rond 8 wekend de eerste echo bij mijn lokale verloskundigen praktijk. Dit is echt een ontzettende game changer want je snapt ineens waarom je je zo ellendig en rot voelt. Maar je snapt ook meteen waar je het allemaal voor doet! We hebben bovendien gekozen voor de NIPT test om zo zeker mogelijk te weten of ons kindje genetische of chromosomatische afwijkingen had.

25. Ultieme moeder liefde & bezorgdheid

Helemaal in het begin is het allemaal nog erg vaag en onduidelijk door alle veranderingen in je lichaam. Maar al snel voel je een nieuw soort liefde en bezorgdheid : word je kindje gelukkig en gezond? Ik kan me niet voorstellen hoe dat bij een tweeling zou zijn zoals Janneke die op My Little Dutch Diary daarover blogt.

Je kunt ook alles nog terugkijken in de video waarin ik je vertel over mijn eerste trimester:

Herken je dingen of wil je nog andere dingen weten? Laten we in de opmerkingen kletsen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email