duurzame luiertas dusq gerecycled canvas pet flessen eco leer grijs cognac zwart rugtas rugzak schoudertas

De ideale duurzame luiertas: rugtas en schoudertas in één

Op Valentijnsdag werd ik verwend met de familietas van Dusq: een duurzame luiertas van leer en gerecycled canvas. Maar niet alleen een luiertas, want je kunt deze tas al gebruiken vanaf je studietijd! En ik gebruik deze familietas met zoveel plezier, dat ik de grootste voordelen met je wil delen in mijn video en blog.

Materialen en prijs

De duurzame luiertas van Dusq komen in een canvas (€199) en leren variant (€349). Ik heb gekozen voor de canvas tas omdat deze lekker licht is en iets “diervriendelijker” omdat er veel minder leer wordt gebruikt. Dusq besteed veel aandacht aan duurzame en kwalitatieve materialen:

  • Buitenzijde: combinatie van 100% gerecyclede PET canvas met ecologische PU-coating en 100% plantaardig gelooid & gekleurd leer
  • Voering: geweven stof van 60% biologische GOTS-gecertificeerde katoen, 29% hennep en 11% gerecyclede polyester met ecologische PU-coating
  • Mat-zwarte hardware
  • Waterbestendige YKK-rits

Ik ben dol op hennep omdat het een van de meest duurzame stoffen is. Het is namelijk niet gevoelig voor plagen, dus worden er ook geen schadelijke middelen gebruikt als pesticiden. Bovendien groeit het op weinig land, dat ook nog eens de voedingsstoffen behoudt. En het plantaardig gelooide en gekleurde leer is vrij van schadelijke chemicaliën, zoals chroom, zware metalen en formaldehyde, en het werd niet synthetisch afgewerkt.

Duurzaam, ethisch & transparantie

Dusq kiest voor haar luiertas dus voor duurzame en/of natuurlijke materialen. Maar ze produceren de tassen ook nog eens op een ethische manier. De mensen die jouw tas maken, krijgen dus eerlijk betaald en werken onder veilige omstandigheden. Wil je weten waar ze jouw tas maken? Geen probleem, want Dusq vertelt je op de site precies in welke fabriek dit gebeurt. Da’s lekker transparant.

Makkelijk schoon maken

Een groot voordeel van het gerecyclede canvas, is dat je het met alleen een vochtige doek schoon kunt maken. En ik kan het weten want Charlie besloot een hele cappuccino over de tas te gooien… Het schoonmaken ervan stelde ik uit omdat ik bang was dat het heel lastig zou zijn, maar dat was in nog geen 5 minuten gepiept!

Waterdicht

Als moeder zijnde, krijgen we al genoeg te maken met ongelukjes. Extra fijn dat er waterdichte ritsen op de luiertas zitten zodat de inhoud droog blijft. En met het waterdichte voorvak kun je ook gerust natte spullen opbergen zonder dat alles nat wordt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit vak vooral gebruik voor zakdoekjes, hoedjes en zonnebrillen.

Opbergvak voor portemonnee en smartphone

Of andere dingen die jij belangrijk vindt 😉 Dit handige vakje is zo subtiel dat ik het lange tijd niet eens heb gezien. Het zit bovenaan aan de zijkant en is perfect om belangrijke spullen in te stoppen die je niet tussen je natte kleding in het voorvak wilt hebben.

Gemak

dusq luiertas opbergvakken laptop luiermatje katoen
Je moet even je hoofd kantelen, maar dan zie je de handige opbergvakken. Foto van dusq.nl

Dit is de eerste luiertas die aan al mijn praktische eisen voldoet:

  • hij is lekker groot zonder dat hij té groot is
  • hij kan in één beweging verandert worden van schoudertas naar rugtas of andersom
  • de rits aan de zijkant gaat aan twee kanten open

Vak die duurzame luier zooi

Met genoeg keuze aan vakken op en in de tas, kun je lekker geordend je spullen bewaren. Zo heb ik standaard het verschoonmatje in het grootste vak en een extra setje kleding in de kleinste voorvakjes. Maar ook wat homeopathie voor Charlie’s buikkrampjes en voor mij om een borstontsteking te voorkomen.

Moeilijke-mannen proof

Als je net zoals ik een ijdele man hebt die al moeilijk begint te kijken vaan het woord duurzaam en luiertas, is dit jouw tas. Ik denk dat er geen één moeilijke man is die nog moeilijk doet over het sjouwen met de Dusq tas, aangezien dit een stoer en unisex ontwerp is!

Kwijl kwijl

dusq duurzame kinder baby producten gerecycled eco leer plantaardig gelooid pet flessen
Foto van Dusq.nl

Lijkt deze duurzame luiertas je wat? Kijk dan vooral in de webshop, of juist niet… Want je zult net als ik verliefd worden bijvoorbeeld de organizer of babyschoentjes. Even doorsparen dus..

Volg je me al op Instagram?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email