10x cadeautips: makkelijke en duurzame cadeaus van €0 tot €50

goedkope cadeauideeen stekjes monstera gatenplant

Mooie en persoonlijke cadeaus zijn eigenlijk veel makkelijker, duurzamer en goedkoper dan we soms denken! Daarom deel ik mijn 10 favoriete duurzame cadeautips van dit moment. Perfect voor de feestdagen en daar voorbij.

Hou je meer van kijken dan van lezen? In deze video deel ik mijn favoriete cadeautips voor vrouwen. Pas op: je kunt honger krijgen van de brownies. Als je op zoek bent naar leuke en duurzame cadeautips voor kinderen, kun je inspiratie opdoen bij The Things We Like.

1. Stekjes

Dit is het meest persoonlijke cadeautje voor de zogenaamde planten mama’s en papa’s want je geeft letterlijk een stukje van jezelf. Neem een stekje van planten die je in huis hebt en geeft deze eventueel in een potje die je ook al hebt.

2. Uitstapjes

Wij geven de laatste tijd vooral uitjes aan elkaar. En dan bedoel ik geen ‘uitjes’ voor in de soep, maar uitstapjes zoals:

  • een wandeling in het bos
  • kookworshops
  • een dagje naar de dierentuin
  • samen uit eten, al is het maar voor een pannenkoek
  • een stedentrip in eigen land
  • interactieve musea zoals het Zuiderzeemuseum

Zoek je ideeën voor een goedkope en originele date in de winter? Lees dan zeker even mijn blog met tips.

3. Abonnement op Kiind

Zelf ben ik al een lange tijd abonnee van tijdschrift Kiind en sinds kort ook nog een hele trotse ambassadrice! Ik vind dit namelijk het beste tijdschrift over (natuurlijk) ouderschap die een breed scala aan artikelen en inspiratie biedt. Van potjestraining, activiteiten en opvoeden tot Sinterklaas. Alles wordt voor zover mogelijk wetenschappelijk onderbouwd en voorzien van de mooiste fotografie en illustraties. Ze werden dan ook genomineerd voor een Mercur Award!
Voorheen kocht ik de tijdschriften (4 per jaar) los a €9,95 maar dat is zonde van je geld. Je hebt met de 10% kortingscode BVL45682 namelijk al een abonnement voor €31,50 en krijgt dan vaak ook 10% op andere producten en activiteiten van Kiind.

4. Re-gifting

Re-gifting was voor mij een nieuwe term, terwijl we dit al jaren in de familie doen. Geef items uit je huis cadeau aan iemand waarvan je weet dat ze dat graag zouden willen hebben. Of geef cadeaus die je net hebt gekregen door aan iemand waar het wél bij past. Zo kreeg ik bijvoorbeeld deze ketting van mijn ouders. What’s not to love!

5. Go green met plantenhangers

Voor mijn eigen huis maakte ik deze plantenhanger van gerecycled katoen en FSC gecertificeerd eikenhout uit Frankrijk. En sinds kort verkoop ik ze met Lazy Garden ook aan anderen! Hiermee kun je op een hele hippe manier je lucht zuiveren van schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde. Je hebt deze handgemaakte duurzame plantenhangers al voor €39,95.

6. (H)eerlijke chocolade

Mij maakt je intenst gelukkig met de (h)eerlijke chocolade van de Chocolademakers die biologische chocoladerepen maken in Amsterdam. Volgens mij maak je iedereen blij met chocolade want je hebt ze in verschillende cacao gehalten. Deze repen vind ik eerlijk gezegd veel lekkerder dan Tony’s en ik koop ze altijd bij Holland & Barrett. Het liefst met kortingssticker want ik blijf natuurlijk een Hollander.

7. Foto’s en posters

Een van mijn favoriete cadeaus om te geven en om te krijgen zijn foto’s en posters. Zo kreeg ik deze foto in een kaart voor mijn verjaardag en gaf ik de grote foto van Charlie aan mijn vriend. Die staat overigens ook op de foto maar moest ik er even uit censureren. Foto’s zijn de mooiste herinneringen aan fijne momenten en kunnen mensen in moeilijke tijden soms het nodige steuntje geven.

8. Dekentjes

Dekentjes zijn super handig in zowel de zomer als winter. Wij gebruiken ze op de bank of in het ledikantje van Charlie, maar het zijn natuurlijk ook gewoon interieur showstoppers! Je hebt mooie (en dure) merken zoals Klippan of handgemaakte dekens zoals deze van 50/50 katoen en alpaca. Mijn vriend bracht ze heel enthousiast mee uit Peru en ik heb er nog een paar over. Mocht je interesse hebben, kun je me een DM op Insta sturen. Ze komen al voor €50 incl verzending jouw kant op.

9. Zelfgemaakte tussendoortjes

Ook zo’n heerlijk cadeau zijn zelfgemaakte snacks zoals mijn favoriete zwarte bonen brownies, koekjes of chutney. Stop ze in een toffe weckpot en you’re good to go!

10. Moon calendar (scheurkalender)

Dit is de eerste scheurkalender die ik in mijn leven heb gekocht, want ik was op slag verliefd! Hij kost €24,99 en ik bestelde hem bij bol.com. Met deze kalender krijg je (hopelijk) meer inzicht in de stand van de maan en de invloed daarvan op ons. Zo krijg je elke dag tips met dingen die je op dat moment het beste kunt doen op het gebied van beauty, tuinieren, voeding, gezondheid en relaties. De kalender is super mooi vormgegeven en neemt je elke dag weer even mee in het ‘moment’.

Volg je me al op Insta voor meer soortgelijke en persoonlijke content?

Previous Post
Vegan zwarte bonen brownies. Smeuïg, makkelijk en maar 9 ingrediënten.
Next Post
6 goedkope & originele date ideeën voor de winter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu