goedkope winter ideeen tips

6 goedkope & originele date ideeën voor de winter

Hoe kouder de dagen, hoe heter de dates! Met deze 6 goedkope en originele date ideeën weet jij je lover of moeder sowieso te verrassen en ben je ook nog duurzaam bezig.

We kennen allemaal de veilige winter dates zoals:

  • schaatsen
  • wandelen
  • warme chocolademelk maken
  • iets lekkers bakken (#gingerbreadhouse)
  • kerstmarkten of stalletjes bezoeken

Maar er zijn meer leuke date tips voor de winter, die ik in deze video deel. En voor de ongeduldigen onder ons, zet ik ze hieronder graag op een rijtje:

1. Een proeverij aka vreettocht

Dit is een van mijn favorieten die ook perfect werkt bij liefdesverdriet (been there, done that). Je kunt binnenshuis een proeverij doen of lekker op stap zodat je weer eens wat frisse lucht binnenkrijgt. Kies één product dat je graag zou willen testen, of maak een menu van verschillende etenswaren en ga op zoek! Wij deden al eens een oliebollen, augurken en friet proeverij.

2. Een lichtjestocht

Voor de meest originele lichtjestocht hoef je alleen maar de deur uit te lopen! Ga lekker met de benenwagen, fiets, bus, tram of auto in jouw stad of dorp op avontuur en geniet van alle versierde voortuinen en kerstbomen.

3. Quiz of Would You Rather

Leer elkaar eens kennen op een andere manier door quiz vragen of Would You Rather’s te stellen. Is je date bijvoorbeeld een ochtend- of avondmens? En zou je liever kiezen voor een leven vol explosies of een leven waarin iedereen het gezicht van Ryan Gosling heeft? Ik zou het wel weten…

4. Masseren kun je leren

Dit is iets waar mannen en vrouwen soms wat anders over lijken te denken. Mannen denken vooral oh yeah, van het een komt het ander.. Terwijl het een hele mooie manier is om even bewust elkaar aan te raken en op te gaan in het moment. Hoe het verder afloopt is aan jullie…

5. Gratitude lijst

Deze zou je niet direct verwachten: maak een lijst met dingen waarvoor je dankbaar bent en bespreek dit samen. Zo kom je erachter wat voor jou en/of voor je date pas echt belangrijk is. Zijn jullie allebei vooral blij met niet materialistische dingen of is je date juist dankbaar voor een verwarmde wc-bril? Dit is ook een goede manier om te zien of jullie op één lijn liggen 😉

6. Kringloop of antiek shoppen

Dit is een grote favoriet van mij en een groot mysterie voor mijn vriend. Als jullie dit allebei leuk vinden, kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de ultieme foute kersttrui, een nieuw item voor in huis of een cadeautje uitzoeken. Mocht je daar nog inspiratie voor willen hebben, kun je mijn duurzame cadeautips gebruiken voor je kringloop-speurtocht.

Volg je me al op Insta voor meer soortgelijke en persoonlijke content?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email